Nya däck för låga trailers från Goodyear

Goodyear lanserar sitt nya sortiment Regional RHT II-däck på 19,5 och 17,5 tum för låga trailers, avsedda exempelvis för biltransportbilar inom både fjärr- och regionaltransport samt för tunga trailers.  De nya däcken uppfyller kraven i den kommande EG-förordningen 661/2009.

De nya Regional RHT II-däcken på 17,5 och 19,5 tum, som ersätter Marathon LHT-sortimentet för låga trailers, är även specialkonstruerade för extra hållbarhet.  Mönstret med fyra ribbor ger en robust krona, den nya spårformen motstår sprickor bättre och avvisar småsten effektivt, medan den nya slitbaneblandningen även ger bättre motstånd mot skador.

Dessutom ger kombinationen av en optimal mönsterdesign och slitbaneblandningen lång körsträcka och bra våtgrepp, 25 procent bättre våtgrepp än sina föregångare och 17 procent bättre än en huvudkonkurrent. Den yttre bullernivån är endast 69 dB(A).

Vissa storlekar av de nya däcken möjliggör ökad lastkapacitet i lägre hastigheter jämfört med sina föregångare, vilket kan vara en stor fördel vid tunga transporter.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-23 07:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Däck Däckteknik Goodyear