Tomten finns

– Och han kör MAN

Även i år kommer MAN att agera tomte på flera daghem, barnbyar och julmarknader i Tyskland, Polen och Österrike.
Tindrande barnögon kommer att möta de iögonenfallande juldekorerade trailerekipagen som naturligtvis är fullastade med mjukisdjur, choklad och andra små julklappar.

Turnén börjar i Stuttgart och går sedan via Hamburg, Leipzig, Dresden, Halle, Nürnberg, Altensteig, Kaufberen, Landshut, Augsburg för att sedan avslutas i München. Man kommer även stanna vid MAN fabrikerna i Plauen, Salzgitter, Starachowice, Krakow, Poznan och Steyr. Ekipagen kommer att vara fullastade med ”mjukisrenar” och chokladbitar med lastbilsmotiv som delas ut till barn på daghem och barnsjukhus runt om i Tyskland.

Trainees från MAN Truck & Bus AG i München har förvandlat de båda julröda TGX 18.540 4x2H semitrailer dragbilarna till riktiga jullastbilar.
200 meter långa väder- och vindbeständiga ljusslingor har monterats på de två dragbilarna och deras trailers. Fronterna är dekorerade med hundratals LED-lampor. Renarna på semitrailern önskar god jul på sex olika språk.

Från och med 23:e november kommer man kunna följa MAN:s jullastbilar via en blogg. Turnéplanen samt många foton och filmer av bilarnas besök hos barn och på julmarknader hittas på www.weihnachtstruck.com. Jullastbilen finns som 1:87 modell för ?45.50 och som 1:50 modell för ?91.70. Modellerna finns att köpa på MAN shop, www.mantruckandbus.com. En euro för varje såld modell går till SOS Barnbyar.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-23 09:59
Kategori: Nyheter
Taggar: