Ny offroadbil ser dagens ljus

Att offroadbilar är något som ligger i tiden verkar vara ett tveklöst faktum. Förutom Volvos FMX och Scanias nya Off Road-serie, kommer nu Kingkan med sin specialbil i segmentet.
Verkar utseendet bekant?

Ett samarbete mellan Iveco, SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) och Chongqing Machinery, som man valt att kalla SIH, Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co, har resulterat i Kingkan. Säkerhet, komfort, effekt och lastkapacitet är något av det som enligt Iveco utmärker Kingkan.

– Kingkan kommer att kunna konkurrera på den inhemska marknaden, där försäljningsvolymerna är större än 900 000 enheter om året. Lastbilen har många kvaliteter och en driftsäkerhet som gör att den kan användas i andra länder över hela världen, säger Franco Ciranni, Senior Vice President International Operations på Iveco.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-07 14:58
Kategori: Nyheter
Taggar: