Driftstörningarna hos Bilprovningen fortsätter att ställa till bekymmer

Driftstörningarna som började i söndags hos Bilprovningens IT-leverantör Tieto fortsätter att ställa till det - och problemen förväntas fortsätta ytterligare några dagar. Även tidsbokningarna påverkas.
Bilprovningen hanterar i nuläget all kontrollbesiktning utan it-stöd, dock går det inte att registreringsbesikta fordon. Eftersom Bilprovningen inte har tillgång till sina system kan inga registreringsbesiktningar ske förrän driftstörningarna hos Tieto är lösta. Bilprovningen arbetar intensivt för att kontakta berörda kunder.

Trots driftstörningarna genomför Bilprovningen kontrollbesiktningar, men i och med att uppgifter måste dokumenteras manuellt med papper och penna tar varje besiktning längre tid vilket kan skapa förseningar. För att underlätta de tillfälligt uppkomna svårigheterna ber Bilprovningen sina kunder att, om möjligt, ta med registreringsbevis och senaste besiktningsprotokoll för det fordon som ska besiktas.

Registreringsbesiktningar går dock inte att hantera utan it-stöd och Bilprovningen arbetar nu intensivt med att kontakta berörda kunder.

Driftstörningarna innebär även att det inte går att boka tid via internetbokning eller telefon. Dock går det bra att kontakta Bilprovningens kundtjänst på telefon 0771-600 800 i andra ärenden. Kundtjänst kan inte nås via e-post.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-29 12:27
Kategori: Nyheter
Taggar: