Nytt smörjmedel tilltalar biltillverkarna

  Castrol lanserar sin hittills starkaste och högpresterande motorolja, Castrol Edge Professional. Tester som företaget låtit göra, visar att olj...

 

Castrol lanserar sin hittills starkaste och högpresterande motorolja, Castrol Edge Professional. Tester som företaget låtit göra, visar att oljan är upp till 40 procent bättre på att minska kontakten metall mot metall vid mycket höga motortryck, än de främsta konkurrenterna. Detta tack vare Castrols Fluid Strength Technology, ett dynamiskt tekniksystem som aktivt förstärker oljan när det behövs.
Det nya smörjmedlet är mikrofiltrerat till de nivåer som världens ledande biltillverkare kräver när de ska fylla sina motorer första gången och rekommenderas bland annat av Audi, BMW, Jaguar och Volvo, i hela världen.
– Oljan rekommenderas av ledande biltillverkare, finns bara hos märkesverkstäder och lanseringen stöttas av mycket kraftfull marknadsföring under de närmaste fem åren, säger Erasmo Viola, försäljnings- och marknadsföringschef för Castrol Norden.
I samband med lanseringen erbjuder Castrol ett speciellt utbildningsprogram för märkesverkstädernas servicepersonal. Allt enligt ett pressmeddelande från smörjmedelsföretaget.

Om artikeln

Publicerad: 2011-10-21 12:11
Kategori: Nyheter
Taggar: castrol smörjmedel