Ballingslöv tar (transport)priset

Det blev Ballingslöv AB som tog hem Årets Lyft 2011, priset som går till det företag i Skåne-/Blekingeregionen som gjort den bästa godstransportlösningen när det kommer till innovation och miljö. Utmärkelsen delades ut vid näringslivsgalan Guldeken i Karlskrona på fredagskvällen. Prisutdelare var Berit Andnor Bylund, ny landshövding i Blekinge län och tillika ny ledamot i Godstransportrådet Skåne & Blekinge.

– Vi är mycket glada över att ha fått det här priset. Det är en omfattande omställning som gjorts kring våra transporter. Investeringskostnaderna börjar nu ätas in av att vi fått lägre transportkostnader, både vi och miljön vinner på det här i längden. Årets Lyft känns som ett bra bevis för att vi lyckats i våra ambitioner, konstaterar en glad Bengt Nilsson, logistikchef på Ballingslöv AB.
Orten Ballingslöv ligger i Hässleholms kommun och företaget med samma namn är en av de ledande aktörerna inom kök, bad och förvaring. Produkterna säljs under ett antal starka och på respektive marknad ledande varumärken. Ballingslövkoncernen omsätter cirka 300 MSEK och har cirka 1 100 anställda.

I sin motivering skriver Godstransportrådet Skåne & Blekinge:
”Ballingslöv AB strävar ständigt efter att begränsa transporternas miljöpåverkan. Tidigare transporterade varuflöden mot Norrland med lastbil direkt till kund, har ställts om till kombitrafik med järnväg. Ett genomarbetat koncept från lastning till lossning har lett till att kraven på just-in-time leveranser, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet har uppnåtts. Dessutom har godsskadorna minskat och företaget har nått målet med en påtaglig reducering av den tidigare orsakade miljöpåverkan”.

– I våra kriterier för att utse en vinnare mäter vi transportvolymer, riskbenägenhet, förändringar och investeringar, innovation samt minskade miljöbelastningar. Ballingslöv har uppnått goda resultat i samtliga kriterier, en värdig vinnare, summerar Godstransportrådet Skåne & Blekinges ledamot och juryns ordförande, Reinhart Teltscher.
I och med utmärkelsen är Ballingslöv direktnominerade till det nationella priset Årets Lyft Sverige 2011, som delas ut vid Trafikverket och Transportgruppens Godsets dag i Stockholm 17 november.

Om artikeln

Publicerad: 2011-10-29 15:22
Kategori: Nyheter
Taggar: