Volvo går långt på gas

För första gången i Europa finns nu möjlighet att använda gaslastbilar till längre och tyngre transporter. Det svenska åkeriet Götene Kyltrans...

För första gången i Europa finns nu möjlighet att använda gaslastbilar till längre och tyngre transporter. Det svenska åkeriet Götene Kyltransport är ett av de åkerier som sedan ett år tillbaka har testat den nya lastbilen från Volvo Lastvagnar som drivs på flytande metangas och diesel. Redan i sommar går den i serieproduktion.

– Våra erfarenheter från att köra med metandiesel är mycket goda. Detta är absolut ett framtidskoncept. Om priset på gas är rätt räknar jag med att upp till 80 procent av vår lastbilsflotta består av Volvos metandieselbilar inom fem år, säger Ulf Johansson VD för Götene Kyltransport.

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: