Sista förhandlingen om miljöavgifter för lastbilar?

Under de kommande veckorna är medlemsländerna i EU och Europaparlamentet i full gång med att förhandla sig fram till nya regler för vägavgifter....

Under de kommande veckorna är medlemsländerna i EU och Europaparlamentet i full gång med att förhandla sig fram till nya regler för vägavgifter. Nya regler som kan ge medlemsländerna möjlighet att för första gången kunna ta ut avgifter för lastbilarnas miljöbelastning när det gäller föroreningar och buller. Reglerna, om de antas, kommer också att tillåta varierande vägavgifter i ett försök att bekämpa trängseln på vägarna.
Ungern, som för närvarande är ordförande i EU-parlamentet, har, tillsammans med EU-kommissionen försök att närma de två falanger parlamentet, så att reglerna kan accepteras av både medlemsländerna och parlamentet. Man förväntar sig att båda parter ska ha siktet inställt på att nå enighet den här gången.

Om artikeln

Publicerad: 2011-06-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: