Ny digital färdskrivare från VDO

Den nya generationen digitala färdskrivare kommer förhoppningsvis att betyda färre nackdelar för åkerier och chaufförer. "Tidsstölden" som tidigare varit ett starkt hot mot konkurrensen för många åkerier, kommer förhoppningsvis att snart vara ett minne blott.
Men givetvis är inget i livet gratis. Alla som vill kunna dra nytta av fördelarna i "generation 2" måste också investera i en ny färdskrivare.

När VDO nu lanserar sin nya färdskrivare, sker detta bland annat i en kampanj som man kallar ”Go for efficiency”. Med den presenterar företaget en rad funktioner och lösningar för en mer effektiv hantering av färdskivardatan, som man beskriver det.
– Första steget är att byta till den nya färdskrivaren som är integrerad med ”1-minutsregeln”. På så sätt ökas körtiden avsevärt, säger Erik Bengtsson, produktansvarig för VDO hos KG Knutsson AB.
Den så kallade ”1-minutsregeln” för färdskrivare innebär att färdskrivaren registrerar körning först efter 30 sekunder (tidigare 5 sek). Effekten av detta märks främst vid transporter med många korta stopp och andra typer av köer.
– Varje minut räknas. De manuella inmatningarna har förenklats vilket kommer att öka effektiviteten och spara tid.

Hårdare lagkrav blir enklare att följa

En annan funktion är fjärrnedladdning av data. VDO:s lösning kräver inga manuella nedladdningar från färdskrivaren. Trådlöst överförs både massminne och förarkortsdata från fordonet till kontoret. Enligt VDO betyder det att det kommer att bli lättare att leva upp till skyldigheten att lagra data då nedladdningen är intervallstyrd och automatisk.
– Det går även att överföra dina data var som helst ifrån, flexibelt och säkert, berättar Erik Bengtsson.

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: