Optimister hos Mack

USA har drabbats hårdare av finanskrisen än många andra länder. Det innebär att också transportbranschen fått slita i uppförbacken ganska län...

USA har drabbats hårdare av finanskrisen än många andra länder. Det innebär att också transportbranschen fått slita i uppförbacken ganska länge, men nu börjar de se ljuset i den mörka tunneln.
En av dem som ser ljuset är Mike Reardon, vice president på marknadsavdelningen på Mack Trucks Inc. Han informerar om att de nya EPA2010-motorerna i Macks lastbilar blivit mycket väl mottagna. Så bra att de nyanställt 125 personer i sin fabrik i Macungie, Pennsylvania. Under tredje kvartalet förra året noterade företaget en ökad orderingång med 86 procent, jämfört med samma period 2009.
De positiva tankarna delas av Benny Slagle, toppchef på North American Trucks, moderbolag för Mack Trucks och Volvo Truck North America.
– Även om vi fortfarande lever med en något trög marknad så ser vi en ekonomisk förbättring framöver. Försäljningen av klass 8-lastbilar ligger 20 procent högre under 2010 än 2009. Och under 2011 räknar vi med att totalmarknaden för de tyngsta lastbilarna hamnar över 200 000 enheter i NAFTA-området, säger Slagle.
Han tillägger att Mack är inne i sin bästa period på tio år och ser ljust för framtiden.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: