MAN sätter fart på tågtrafiken

Många ser MAN enbart som producent av lastbilar och bussar, men sanningen är att företaget är en industrigigant som producerar så mycket mer. Bla...

Många ser MAN enbart som producent av lastbilar och bussar, men sanningen är att företaget är en industrigigant som producerar så mycket mer. Bland annat levererar de motorer för industri och sjöfart.
Som ett led i utvecklingssamarbetet med Voith, som inleddes 2009, har MAN meddelat att de utvecklar en V8-motor för användning i tåg. Produktionen startar i år och skulle till en början handla om en serie på 700 motorer. Nu visar det sig att MAN tagit hem tre olika order på sammanlagt 3 200 motorer som ska monteras i tåg. Motorerna levereras med början nästa år och pågår till 2020.
MAN Nutzfahrzeuge ska under 2011 producera cirka 70 000 motorer i motorfabriken i Nürnberg. Motorer till industri och sjöfart står för cirka tio procent av den här produktionen.

Om artikeln

Publicerad: 2011-02-25 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: