Dyrare hjul

Kinesiska lättmetallhjul för lastbilar och bussat blir allt vanligare i Europa. Nu föreslår EU-kommissionen att tullavgifterna på kinesiska fälg...

Kinesiska lättmetallhjul för lastbilar och bussat blir allt vanligare i Europa. Nu föreslår EU-kommissionen att tullavgifterna på kinesiska fälgar ska höjas. Tullkostnaden är idag 20,6 procent, men kommissionen vill att den ska höjas till 22,3 procent.
Regeringarna i EU-länderna ska i november ha tagit ställning till om de vill ha en högre tullsats under de kommande fem åren.
Den europeiska bilindustrin är emot strafftullar av den här sorten som innebär att EU vill begränsa importen av billiga kinesiska lättmetallfälgar. De hävdar att antidumping av den här typen motverkar sina syften.

Om artikeln

Publicerad: 2010-12-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: