MAN slutar tillverka EGR-motorer

Den tyska lastbilsproducenten MAN har meddelat att de inte längre ska utveckla EGR-teknologin till de stora Euro-5 motorerna, som ska användas i TGS...

Den tyska lastbilsproducenten MAN har meddelat att de inte längre ska utveckla EGR-teknologin till de stora Euro-5 motorerna, som ska användas i TGS- och TGX-modellerna. Dessa ska enbart kunna köpas med SCR-motorer, som ju kräver tillsats med AdBlue.

Det betyder inte att MAN helt gett upp EGR-teknologin. Den används fortfarande dels i TGL- och TGM-modellerna., dels ska de användas för att kunna klarar Euro-6-normen, som träder i kraft 2012. MAN:s motorprogram när det gäller Euro-6 blir en kombination av EGR och SCR.

Kraven när det gäller Euro-6 är så tuffa att alla lastbilstillverkarna räknar med att det kommer att bli den dyraste utvecklingen av motorer så här långt.

Om artikeln

Publicerad: 2010-09-24 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: