Ny transport- och anläggningsjätte i Mellansverige

I slutet av juni blev det officiellt - sammanslagningen av Bergslagens LBC, Sörmlast, Triofrakt och LBC Västerås är ett faktum. Målet med sammanslagningen är att bli 2000-talets bästa leverantör i Mellansverige, med fokus på kostnadseffektiva och miljövänliga tjänster inom transport, logistik och entreprenad.

– Vi är fyra redan stora och etablerade transportföretag i regionen som väljer att möta en alltmer konkurrensutsatt framtid på detta vis, säger Bernt Lindberg, vd för m4.
Verksamheten delas in i fem affärsområden. Bygg och anläggning, distribution och lager, industri, miljö och återvinning samt tank och bulk.
– Vår strategi är att fortsätta vara starkt lokalt och regionalt förankrade.
Omsättningen för m4 beräknas till 1,5 miljarder under det första verksamhetsåret. Antalet anställda i m4 och hos delägare uppgår tillsammans till cirka 800 personer.
Transportmarknaden i Mälarregionen är Sveriges största och är dessutom i stark tillväxt.
– Vi ser en stadig ökning av stora, och avancerade projekt i regionen och då våra resurser täcker de flesta behov inom transport- och maskinsektorn plus att vi kan erbjuda bland annat uthyrning av både personal, fordon och maskiner ser vi stora möjligheter att möta efterfrågan på vår typ av tjänster, menar Bernt Lindberg.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: