Åkeri i miljövänligt Iveco-test

I samarbete med transportföretaget Anders Nielsen & Co har Iveco inlett en försöksperiod, där det på ett begränsat antal Stralis med 10-litersmo...

I samarbete med transportföretaget Anders Nielsen & Co har Iveco inlett en försöksperiod, där det på ett begränsat antal Stralis med 10-litersmotorer (420-450hk) körs på 100 procent Biobränsle RME (rapsolja). Detta har blivit möjligt tack vare en ultrafin RME-kvalitet från Perstorp Bioproducts AB i Sverige.

Denna typ biobränsle har blivit aktuell då besparingspotentialen i förhållande till diesel är cirka 63 procent större, vilket markant reducerar CO²-påverkan på klimatet. Därmed kan transportbranschens samlade CO²-utsläpp reduceras de kommande åren.

För att optimera driftsäkerheten har det gjorts några små justeringer av bränslesystemet. Oljefilter- och oljebytesintervallet har blivit nedsatt från 40 000 till 30 000 km.

Om artikeln

Publicerad: 2010-08-20 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: