VICI får miljardorder från Volvo

Skövdeföretaget VICI Industri har fått en order värd totalt 1,2 miljarder kronor från Volvo Powertrain. Ordern innebär att VICI ska leverera vip...

Skövdeföretaget VICI Industri har fått en order värd totalt 1,2 miljarder kronor från Volvo Powertrain. Ordern innebär att VICI ska leverera vipparmar till Volvos dieselmotorer till och med 2015. För att klara av detta investerar VICI nu 100 miljoner kronor i fabriken i Skövde. Investeringen finansieras av delägaren Industrifonden samt av Almi Väst och Skaraborgs Provinsbank.
– Vi gör denna satsning mitt i lågkonjunkturen därför att det är en bra affär – även vid dagens låga volymer, säger VICI:s vd och huvudägare Thomas Fröjd. Och när konjunkturen vänder är avtalet värt ca 200 miljoner kr per år.
Volvo Powertrain har tidigare köpt vipparmar av verkstadsföretaget Arkivator. Nu överlåter Arkivator affären till VICI och går istället in som aktieägare i bolaget. VICI tar över delar av Arkivators personal och satsar 100 miljoner kronor på att ta över delar av produktionsutrustningen och på att bygga fler produktionslinor vid fabriken i Skövde.

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: