Gamla däck tickande bomber

Fler än 100 bilister i USA har dött på grund av att de kört på däck som är upp till elva år gamla, där slitbanan plötsligt åkt av eller att...

Fler än 100 bilister i USA har dött på grund av att de kört på däck som är upp till elva år gamla, där slitbanan plötsligt åkt av eller att ett däck har exploderat. Detta konstaterar ett analysinstitut som samarbetar med de amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheterna.rn- Jag kan inte förstå att myndigheterna inte skickar ut varningar till bilister i USA om detta, något som ofta görs i Europa, säger Sean Kane, chef för analysinstitutet till brittiska tidskriften Tyre Trade News.rnHan menar att en av orsakerna kan vara att bilisterna har svårt att förstå koderna på däcksidorna. Koder som berättar när däcket är producerat.rn- Däck som är sex är gamla eller äldre är tickande bomber, påpekar Sean Kane. rnEtt uttalande som stöds av representanter för den amerikanska däckindustrin.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: