Sverige dominerar i nytt EU-projekt om förarbeteende

När Europa satsar på ny forskningsmetod inom trafiksäkerhet, spelarrnsvenska aktörer en viktig roll. Genom samarbete inom SAFER ska Chalmers,r...

När Europa satsar på ny forskningsmetod inom trafiksäkerhet, spelarrnsvenska aktörer en viktig roll. Genom samarbete inom SAFER ska Chalmers,rnVolvo Personvagnar, Volvo Lastvagnar, VTI och SP förse 150 fordon medrntestutrustning som ska samla in data om hur vi kör till vardags.rnEU-projektet ska visa vilken påverkan användandet av aktiva system i bilarrnoch lastbilar har på trafiksäkerheten.rn- Med denna metod kan vi påvisa de positiva effekterna avrnsäkerhetssystemen i lastbilarna och samtidigt samla in data till nästarngeneration säkerhetssystem, säger Lars-Göran Löwenadler, säkerhetschef pårnVolvo Lastvagnar.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: