Kameran som följer efter tjuven

Axis Communications introducerar automatisk spårning, så kallad auto-tracking, i företagets ledande nätverkskamera Axis 233D. Automatisk spårning...

Axis Communications introducerar automatisk spårning, så kallad auto-tracking, i företagets ledande nätverkskamera Axis 233D. Automatisk spårning innebär att kameran själv upptäcker personer eller fordon som rör sig i området och följer dem inom ramen för det område som kameran täcker. Automatisk spårning är tänkt att göra obemannad övervakning mer effektiv och kostnadsbesparande.rnVideoövervakning sker ofta vid tidpunkter och i områden där lite eller ingen aktivitet sker, exempelvis vid lastbryggor, lager och kontor efter stängning. Dessa platser är också typiska för kameror med automatisk inspelning. rnDen automatiska spårningen möjliggör för PTZ-kameran (pan/tilt/zoom) att automatiskt följa ett rörligt objekt.rn- Vår nya autospårningsteknik gör det enkelt att via en PTZ-nätverkskamera täcka ett stort område och automatiskt upptäcka, följa och filma personer eller fordon i rörelse, säger Kent Fransson, Produktchef, Axis Communications. I obemannade övervakningssituationer minskar automatisk spårning inte bara omkostnaderna för själva övervakningslösningen utan ökar också övervakningens effektivitet.rnAutospårning kan från och med nu kan fås i alla nya 233D-kameror. Axis erbjuder dessutom redan existerande ägare av samma kameramodell att installera funktionen gratis. Detta kan göras genom att ladda ner de senaste drivrutinerna från www.axis.com.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-08-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: