Posten prisas för klimatsmart paketlösning

Regionala Godstransportrådet i Skåne och Blekinge har tilldelat Posten Logistik AB priset "Årets Lyft" för deras lösning att med specialtillverka...

Regionala Godstransportrådet i Skåne och Blekinge har tilldelat Posten Logistik AB priset ”Årets Lyft” för deras lösning att med specialtillverkade järnvägsvagnar flytta över pakettransporter från bil till järnväg.rnÅrets vinnare har i samarbete med Kockums Industrier och Green Cargo utvecklat ett trafiksystem med nya flexibla vagnar, som innebär miljöeffektivare transporter där det enkelt går att växla mellan lastbil och tåg. Detta innebär att 300 mil landsvägstransporter varje dygn kan flyttas över till järnväg, något som minskar koldioxidutsläppen med över tre ton, enligt Banverket.

Om artikeln

Publicerad: 2008-06-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: