Paketrekord på Posten

Dagarna före jul är årets i särklass mest intensiva på Postens paketterminaler. Natten till tisdagen den 18 december passerade 326 589 paket geno...

Dagarna före jul är årets i särklass mest intensiva på Postens paketterminaler. Natten till tisdagen den 18 december passerade 326 589 paket genom Postens distributionssystem. Aldrig tidigare har Posten hanterat så många paket under ett dygn. Det är närmare 50 procent fler paket jämfört med ett genomsnittligt dygn. rnrn- Att sköta pakethanteringen inför julen är en viktig uppgift för oss. Den ökande försäljningen inom detaljhandeln och den ständigt växande distanshandeln märks tydligt på Postens paketterminaler, särskilt nu i juletid. Det är mycket glädjande att vi än en gång slår paketrekord inför julen och det visar samtidigt vilken imponerande kapacitet vi har, säger Henrik Höjsgaard, vd på Posten Logistik.rnrnI hela december ligger Postens paketvolymer en avsevärt över det normala. Framförallt beror ökningen på kraftiga volymökningar för Postens paketleveranser som försörjer företag och butiker med varor under den intensiva julhandeln, men det syns även en tydlig ökning av antalet paket mellan privatpersoner.

Om artikeln

Publicerad: 2007-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: