Green Cargo och Deutsche Bahn bildar gemensamt bolag

I dag, den 19 decmber 2007, presenterade Green Cargo och Deutsche Bahn den överenskommelse som lagt grunden för ett gemensamt bolag, Railion Scandin...

I dag, den 19 decmber 2007, presenterade Green Cargo och Deutsche Bahn den överenskommelse som lagt grunden för ett gemensamt bolag, Railion Scandinavia. Bolaget tar över godstågstrafiken mellan Sverige och Tyskland från årsskiftet. Affären innebär att Green Cargo köper in sig i och blir jämbördig ägare i Deutsche Bahns dotterbolag för tågdragning Sverige – Tyskland och inom Danmark. rnrn- Det skandinaviska näringslivet ska få enklare, punktligare och mer effektiva internationella transporter. Därför bildar vi Railion Scandinavia, säger VD Sören Belin i en intervju.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-12-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: