Den globala utmaningen

Cirka 250 industrifolk, EU-parlamentariker och medlemmar av EU-kommissionen deltog nyligen i en konferens med namnet "Den globala utmaningen för den ...

Cirka 250 industrifolk, EU-parlamentariker och medlemmar av EU-kommissionen deltog nyligen i en konferens med namnet ”Den globala utmaningen för den tunga transportmarknaden” i Bryssel.rnAnledningen är att man inom EU räknar med en ökning med 50 procent av den kommersiella trafiken mellan år 2000 och 2020. Detta medför att antalet tunga fordon på vägarna i Europa ökar med 1,5 miljoner enheter.rnFotis Karamitosos, EU-kommissionens logistikdirektör, står därför bakom idén med så kallade ”Gröna korridorer”, specialdesignade för de mest ekologisk bra fordonen som kör långa dörr-till-dörr transporter.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-12-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: