Visionär får Volvos miljöpris

Stiftelsen för Volvos miljöpris ger 2007 års pris till Amory B. Lovins, Rocky Mountain Institute, USA för de enastående landvinningar han gjort i...

Stiftelsen för Volvos miljöpris ger 2007 års pris till Amory B. Lovins, Rocky Mountain Institute, USA för de enastående landvinningar han gjort inom energiområdet. Under de senaste 30 åren har han bidragit med såväl nya teoretiska kunskaper som praktiska tillämpningar på hur man kan minska användningen av energi. För att minska utsläppen av växthusgaser och bidra till en lösning klimatfrågan är effektivare användning av energi en nyckelfråga. rnPriset delas ut vid en ceremoni i Stockholm den 1 november 2007. Prissumman är på 1,5 miljon kronor.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-09-11 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: