Lund utmärkte sig i årets Schenker Award

Fyra av fem pristagare i årets Schenker Award kommer från Lunds Tekniska Högskola. Storslam alltså!rnrnVarje år träffas de flesta av de nord...

Fyra av fem pristagare i årets Schenker Award kommer från Lunds Tekniska Högskola. Storslam alltså!rnrnVarje år träffas de flesta av de nordiska forskarna inom transport- och logistikområdet på en vetenskaplig konferens NOFOMA (Nordisk forskarkonferens i materialadministration). På konferensen presenteras de senaste forskningsresultaten i form av vetenskapliga papers. Det bästa papret samt det bästa papret skrivet av doktorander (forskarstuderande) tilldelas Schenker Award, vilket förutom äran innebär ett fint diplom och en mindre penningsumma.rnI år hölls konferensen på Island, arrangerad av University of Iceland, Reykjavik University och Chalmers. Cirka 150 forskare deltog. Professor Kenth Lumsden, som också sitter med i Schenkers vetenskapsråd, delade ut priset.rnrnVinnarnarnBästa paper blev ”Framework for characterizing the design of VMI systems” skrivet av Mikael Ståhl Elvander, Sami Sarpola och Stig-Arne Mattsson.rnBästa doktorandpaper blev ”The effect of asset visibility on managing returnable transport items” skrivet av Ola Johansson och Daniel Hellström.rnAlla pristagarna kommer från Lunds Tekniska Högskola, utom Sami Sarpola som kommer från Handelshögskolan i Helsingfors.rnNästa års NOFOMA kommer att hållas i Helsingfors i början av juni 2008 och arrangeras av fyra universitet i samarbete.

Om artikeln

Publicerad: 2007-08-02 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: