MAN visar ny generation hybridbussar

Vid MAN Nutzfahrzeuges bolagsstämma i München visades nyligen den tredje generationen hybriddrivna stadsbussar upp. Med sina många stopp är stadsb...

Vid MAN Nutzfahrzeuges bolagsstämma i München visades nyligen den tredje generationen hybriddrivna stadsbussar upp. Med sina många stopp är stadsbussar idealiska för användning av dessa elektro-diesel system och fälttester visar på stora bränslebesparingar, upp till 25 procent enligt företaget.rnrnHybriddrift för lastbilarrnVid utvecklingen av hybriddrift för distributionsbilar tittar MAN Nutzfahrzeuge närmare på olika lösningar och applikationer. Forskningens huvudinriktningar är lagring av bromsenergi och stopp-/startautomatik. Tidiga testresultat indikerar bränslebesparingar på upp till 10 procent beroende på användningsområden.rnTvå distributionsbilar med hybriddrift testas parallellt: en med startgenerator (MAN TGL OPTISTRANG) och den andra, en MAN TGL med ett elektrodynamiskt ”startelement” som utvecklas tillsammans med ZF Friedrichshafen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-05-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: