15 döda grisar i för trång transport

När lastbilen kom fram till Pärsons slakteri i Helsingborg hittades 15 döda grisar på flaket. Transportföretaget riskerar nu åtal för djurplåg...

När lastbilen kom fram till Pärsons slakteri i Helsingborg hittades 15 döda grisar på flaket. Transportföretaget riskerar nu åtal för djurplågeri.rnrnMiljö- och hälsoinspektionen menar orsaken till det höga antalet döda grisar är att transporten hade för många grisar. Enligt beräkningar fanns det plats för 113 grisar. Men Alexander Månssons transporter valde att försöka leverera 190 grisar.rnTill SvD säger Pernilla Fahsltedt, miljö- och hälsoskyddsinspektionen i Helsingborg, att hon aldrig tidigare varit med om att så många djur dött i en transport och att händelsen nu ska polisanmälas.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-03-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: