”Du ska bli både glad och förbannad när du läser Proffs”

Tidningen Proffs fortsätter envist att peta i allt som rör branschen. I den tryckta tidningen lyfter vi med största nöje mycket av allt det goda som händer i branschen. I huvudsak berättar vi om hur du och dina kollegor har det i er vardag och om alla fina, seriösa företag som vi i Sverige kan stoltsera med.

Men vi har också artiklar som handlar om det som inte står riktigt rätt till. Även om dessa artiklar främst hamnar på vår hemsida, skriver vi emellanåt om ”buset” även i tidningen. Jag tycker nämligen att vi alla måste göra allt i vår makt för att stävja de oseriösas framfart.

Rätt eller fel, det är upp till var och en att avgöra.

För 14 år sedan, då jag tog över chefsstolen på redaktionen, var det med en rejäl portion nervositet. Jag ansåg att jag var hyfsat insatt i vägtransportbranschen efter flera år bakom ratten.

Min redaktionella erfarenhet var förvisso inte helt blygsam. Jag hade då skrivit som frilansare för Proffs i ganska exakt 12 år. Det som kändes mest skrämmande var att jag plötsligt var den som ansvarade för vad tidningen skulle handla om. Och som skulle se till så att tidningen faktiskt kom ut i tid.

Detta hade ju min företrädare, Bobby Hommerberg, grejat i alla år. Bobby som tyvärr gick bort ganska snart efter sin pension. Jag saknar honom. Ofta!

Jag bestämde mig ganska omgående för att försöka behålla den själ som Bobby satt på tidningen. Hans idé var att göra en tidning som ”stack ut” och som upplevdes som branschens tuffaste. Han lyckades – och jag tror att jag har lyckats ganska bra med min föresats.

Men jag har inte varit ensam! Jag har under hela resan haft förmånen att samarbeta med kunniga och hängivna skribenter och fotografer. De allra flesta har valt att jobba med oss under mycket lång tid, vilket jag är otroligt stolt och tacksam över.

Ni läsare har – och har haft – en väldigt viktig roll. Naturligtvis! Ni har tagit Proffs till era hjärtan och även om vi inte har Sveriges största upplaga på den tryckta tidningen, är vi helt klart störst på nätet, vilket gläder oss alla på tidningen. Genom att köpa en prenumeration, hjälper ni oss att bli ännu vassare – och ännu större, vilket är en stor fördel när man fajtas med oseriösa transportörer och tröga myndigheter och politiker.

Så gör det nu – swisha 315 kronor till 123 597 84 24 så hjälper du inte endast oss att göra livet surt för busarna. Du bidrar dessutom till en bättre tillvaro för dig själv och för alla andra seriösa chaufförer och åkare i er vardag.

Den här tidningen är nummer 157 som jag ritat upp i egenskap av chefredaktör. Jag hoppas att du ska finna stort nöje i att läsa den, bli glad, lite förbannad ibland – men mest tacksam över att det finns en tidning som faktiskt är jäkligt bra på att tillvarata era intressen, om jag får säga det själv (och det får jag ju eftersom det är jag som bestämmer vad som ska skrivas).

Jag vill avslutningsvis puffa lite för reportaget på sidorna 12 till 15, på tal om att bli förbannad. Det handlar om Vlantana, åkeriet som bespottats av många och som fått många epitet genom åren.

Både vi och ni läsare har haft många frågor och funderingar kring företaget. En del har dessutom skapat ”egna sanningar”. Proffs har därför rest ner till deras huvudkontor, där vi som första tidning fått titta in i själva ”hjärtat” av Vlantana.

Och du – innan du spottar på oss: vi har gjort det för din skull. Vi tror nämligen att det är viktigt att känna till hur konkurrensen utvecklas för att kunna hävda sig i en allt tuffare tillvaro…

Jag hoppas att vi ses på Elmia Lastbil 2018, där du kan träffa både mig och åtta andra av mina kollegor på Proffs.

Ha en fortsatt skön sommar…

Om artikeln

Publicerad: 2018-08-17 00:05
Kategori: Ledare
Taggar: Bobby Hommerberg Redaktionell inriktning Transportfusket