Tack för en fantastiskt trevlig helg i Småland!

Ja, nu sitter jag och försöker att ?ta in? en trevlig helg i Småland. Sweden Truck Meet har lyckats igen, absolut. Stefan, Micke och resten av gänget i arrangörsstaben ska ha ett varmt tack för en riktigt bra tillställning.

Det regn och de ”malörer” som inträffade, försvann liksom i intet. Jag är imponerad över det enorma jobb som ni (och så klart även alla andra lastbilsutställningars arrangörer) lägger ner. Allt för att jag och många andra ska få en fin upplevelse.
Och ni som ställer ut era bilar? Ett sådant fantastiskt jobb ni har gjort. Det känns så gott att se hur ni behandlar era bilar. Gamla som nya. Jag njuter av att se era pärlor!”
Att man sedan dessutom får möjlighet att prata med er alla – om allt möjligt – gör ju inte saken sämre. Och några nya medlemmar i TIA blev det också. Nu ser jag fram emot nästa träff. Och som det ser ut idag, lär det för min del bli Mantorp.

Mailbombning

Nu till lite annat. Det har som sagt börjat hända saker på ”toppen. Uttalanden ifrån infrastrukturministern tyder på att man kanske har börjat förstå vilka problem vi i vägtransportbranschen har. Men – jag tycker ju fortfarande att det är lite för ”mesig” attityd från politiskt håll. Det måste till ordentliga krafttag.
Det vi alla nu måste tänka på, är att inte slappna av. Vi måste ligga på och se till att ingen får en chans att ”glömma” oss.
Semester? Tyvärr inte! Nej, då finns risken att vi tappar fart och fokus. Självklart måste kroppen få vila – men om vi ska få fler semestrar (alltså behålla våra jobb) måste vi envist fortsätta att höra av oss till våra politiker och tjänstemän. ”Mailbomba”, kanske någon skulle kalla det. ”Informera om verkligheten”, kallar jag det.

Vansinne

Så några ord om trafiken på våra vägar. Ännu en gång vill jag påtala den fatala bristen på respekt som i många fall råder på våra vägar. Den ”trafikkultur” som vissa bilförare ligger inne med, att man till exempel plötsligt kan komma på att påbörja en omkörning av en lastbil då det är ungefär 400 meter kvar av de dubbla filerna på 2+1-vägen. Vansinne!
Det hände mig sju gånger, på en sträcka av cirka tre mil, en söndag då jag precis hade påbörjat min arbetsvecka.
Sex av gångerna handlade det om personbilister. Den sjunde – och antagligen också den dummaste omkörningen, gjordes av ett lastbilsekipage från ett icke helt okänt åkeri från Halland.
Om man nu har så bråttom, så kan man ju börja jobba lite tidigare. Det hjälper, jag lovar!
Man kan ju undra hur vissa har lyckats få sina körkort.

Tänk på att?

Nu vill jag avsluta med att önska er alla en riktigt trevlig semester. Ni som ska ha semester, alltså. Ni andra, som håller Sverige rullande, keep up the good work. Kör försiktigt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2013-07-19 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Mantorp truckmeet Utställning