Jag ser gärna att Elmsäter-Svärd avgår!

Nu är det vår ? och snart sommar. Solen lyser åtminstone och dagarna är ljusa och fina.
Men tyvärr finns det ju andra slags ?mörka moln? på vår himmel. Jag har skrivit om det tidigare, fortfarande lider vår regering av handlingsförlamning i frågan om Sveriges åkerinärings vara eller inte vara.

Våra grannländer är bevisligen på gång att ta rejält mycket tuffare tag mot bland annat det olagliga cabotaget, men det verkar inte som att vi får uppleva det i vårt land. Istället går det ena efter det andra svenska åkeriet omkull, arbetstillfällen försvinner och skatterna som skulle hjälpa till att finansiera vår välfärd går upp i rök. Och det går i en makalöst hög takt, det behöver man inte vara lundastudent för att se och begripa.
Allt detta händer under tiden våra ministrar sitter på sina stolar och gör – absolut ingenting.
Nu måste Reinfeldt och hans stab ta samtliga berörda ministrar i kragen. Det är både oförlåtligt och obegripligt att vår en gång så framåtsträvande åkerinäring, vi som legat i framkant både i miljö- och säkerhetstänk, idag tillåts bli utkonkurrerade av åkerier som använder sig av lågavlönade/underbetalda chaufförer. Personer som inte har en bråkdel av den kunskap och det säkerhetstänk som svenska chaufförer överlag har.

Falska premisser

Dessa ”gästarbetare” har i vissa fall förfalskade körkort, ADR-intyg, förarkort och yrkeskompetensbevis.
De kör för slavlöner, lever i många fall ett fullständigt ovärdigt liv. Ja, allt detta har jag skrivit om till leda – och varje dag, flera gånger, ställer jag mig själv frågan varför inget görs åt saken.
Jag sällar mig därför gärna till dem som begär Catharina Elmsäter-Svärdhs avgång. Hon har absolut inte tillfört oss i branschen någonting. Och om du är en ”bra ledare”, Fredrik Reinfeldt, så ser du till att skaffa dig medarbetare som vill vårt lands bästa och ingenting annat. Du har väl inte glömt att det är val nästa år?

Engagera dig!

Nu till något helt annat. Vi börjar i skrivande stund att ladda upp för årets ”träffar”. Vi i TIA börjar i Örebro för att sedan avverka de andra, en efter en.
Det kommer förhoppningsvis att finnas representanter från oss i TIA på de allra flesta träffarna. När ni ser oss, kom fram och släng några ord.
Vi kommer att försöka fortsätta med vårt idoga arbete med att lyfta fram sakfrågor och det som både du och vi upplever som problem i branschen. För att nå framgång i det arbetet, krävs det att vi alla engagerar oss. Hör gärna av er till oss och med frågor som ni tycker känns rätt i tiden.
Vi behöver också medlemmar som vill engagera sig i styrelseuppdrag och andra åtaganden. Det behöver inte bli fråga om några heltidsuppdrag. Varje bidrag är välkommet. Så lyft luren och ring till mig eller någon annan i TIA om ni vill veta mer om hur ni kan hjälpa till!
Vi måste ju så klart göra någonting åt vår situation. Eller hur?
Kör nu försiktigt och tänk på att det finns alltid någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2013-05-24 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Cabotage gästarbetare Konkurs Politik