Tingvall, du borde komma ut i verkligheten

Den här vintern kommer antagligen att gå till historien som en fruktansvärt dåligt ?väghållningsvinter?. Inte bara den fruktansvärda olyckan på Tranarpsbron utan många andra olyckor hade nog kunnat förhindras om Trafikverkets inhyrda näringsidkare fått tillstånd att utför sitt jobb ordentligt. Det ska väl sparas pengar antar jag, men hur mycket spar staten om det omkommer och skadas kanske hundratals personer på grund av icke tillräckligt underhållna vägar?

Sedan vill jag passa på att ge alla personbilsförare, som envisas med att leka civilpoliser, att omgående sluta upp med det. Många gånger är det dessa personbilisters fel att det uppstår situationer som ganska enkelt kan utmynna i otäcka olyckor. Det är inte ni som kör våra fordon. Och därför kan mi inte heller veta varför vi exempelvis före en backe kanske behöver lite mer fart.
Visst finns det individer även i vår yrkeskår som uppträder tokigt, men de flesta av oss kan faktiskt hantera sina tunga fordon – trots det som vissa förstå-sig-påare (läs, journalister) skriver om oss.

Onödigt med vinterdäck?

En del av dessa personer har nog dessutom aldrig suttit i en lastbil, sannolikt aldrig under lite mer extrema väg- och väderförhållanden i alla fall. Och ärligt talat vet jag inte om jag skulle vilja se dem i något lastbilsekipage heller. Men snälla ni, skaffa er en annan hobby än att skriva en massa dumt som enbart har som syfte att skrämma upp folk.
Sedan blir ju saken inte bättre av att det finns en trafiksäkerhetsdirektör som uttalar sej ytterst klantigt, som att det inte skulle hjälpa med vinterdäck på lastbilar.
Vadå? Skulle det vara en onödig lag i Sverige och i vårt grannland Norge?
Nej du Claes Tingvall, du är en ju av dem som absolut borde besöka verkligheten. Jag anser, att om ska man inneha en sådan tung post, skulle det inte skada med lite prao. Ut och åk med oss, vi som ska utföra vårt arbete medan ni sitter på era stolar och tittar på era dataskärmar. Säkert är ert arbete berättigat – men det är inte den verklighet som vi lever i.

Ni är fantastiska!

Jag vill att vi får en bättre körkortsutbildning där alla får insyn i hur det är att framföra ett tungt fordon. Även om tongångarna ofta antyder att all lastbilstrafik är av ondo, tror jag att många, ganska snart, hade blivit varse vad vår näring betyder. Kanske då de sitter vid ett tomt frukostbord eller då det inte finns bensin på macken när körskolebilen behöver tankas.
Utan lastbilen stannar Sverige, var så säkra.
Usch så negativt det här blev, känner jag?
Dags för några positiva ord!
Alla ni som kör lastbil och som kämpar på oavsett väder, vind eller vad ”experterna” tycker. Ni gör ett kanonjobb som ser till att butikshyllorna är fyllda, bensinstationerna får sitt drivmedel och apoteken sin medicin.
Ni är med andra ord helt fantastiska!
Kör nu lugnt och stadigt. Och tänk på att det finns alltid någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2013-02-22 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: tranarp tranarpsbron väghållning Vinterdäck