väghållning

Listar alla artiklar taggade med: väghållning

Tingvall, du borde komma ut i verkligheten

Den här vintern kommer antagligen att gå till historien som en fruktansvärt dåligt ?väghållningsvinter?. Inte bara den fruktansvärda olyckan på Tranarpsbron utan många andra olyckor hade nog kunnat förhindras om Trafikverkets inhyrda näringsidkare fått tillstånd att utför sitt jobb ordentligt. Det ska väl sparas pengar antar jag, men hur mycket spar staten om det omkommer och skadas kanske hundratals personer på grund av icke tillräckligt underhållna vägar?

HBA Fordonsteknik AB

Ledaren som fick snön att smälta

Min förra ledare rörde upp känslorna på många håll. En del läsare uppfattade den som att jag var helt omedveten om många vägars dåliga skick och att det inte finns något att klaga på vad gäller väghållningen.
Jag vill börja med att tacka alla som har hört av sig!

Hultsteins

Vi kan inte lägga våra liv i händerna på väghållaren

Den svenska nollvisionen är en ?exportsuccé? för svensk trafiksäkerhet, skriver Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, i ett färskt pressmeddelande.
Trafiksäkerhetsgeneralen Clas Tingvall, som gett nollvisionen ett ansikte här i Sverige, har dock inte haft en enkel resa med arbetet för en säkrare trafik. Många har haft åsikter och en del har nära nog hånat honom för visionen att nå noll döda och allvarligt skadade i trafiken.

Daf