Finns det intresse för att demonstrera?

Just nu känns det väldigt okej. Jag har just kommit hem från Strängnäs och ett toppenarrangemang med Stockholm- och Queen of the Road Truck Meet. Mycket folk och många fina bilar i ett toppenväder. Solen hade mycket fint att spegla sig i.

Det är riktigt kul att våra kvinnliga kollegor nu har fått sin egen klass. Och tjejernas fordon var riktigt fina. Totalupplevelsen får många plus, det jag däremot saknade var att det inte fanns några representanter från varken SÅ eller Transport. Det är så klart inte arrangörens fel – men jag ställer mig frågande till hur kan som åkeri- och chaufförsorganisation kan missa ett sådant här tillfälle att ta kontakt med sina medlemmar. I synnerhet i dessa tider då det verkligen gäller att hålla ”facklan brinnande” för att se till att rädda både åkeriföretagen och de arbetstillfällen som nämnda näring ger. Nej, att de inte var på plats på Malmby Fairground är under all kritik.
Ena veckan skriver SÅ att man ”drar i nödbromsen”. Nästa vecka tycks hela gänget ha tagit semester.

Vissa undantag

Jag undrar hur länge de båda organisationerna får behålla sina medlemmar. Hur länge ska man acceptera den totala likgiltigheten som de visar prov på? I rättvisans namn ska det ju understrykas vilket oerhört fint jobb man lägger ner på SÅ:s Skaraborgsavdelning och Transports avdelning 3 och 20. Men vad sysslar man med i de övriga regionerna?
Skärpning efterlyses. Det känns onödigt att varna för de tänkbara konsekvenserna om man väljer att fortsätta sin Törnrosasömn. Att allt som vi historiskt sett har byggt upp inom transportnäringen kommer att gå förlorat för all framtid.

Blundar för brott

Vi måste fortsätta arbetet med att utveckla miljömässigt hållbara transporter, vi ska se till att vår yrkesförarkår har en framtid och vi ska så klart göra allt för att behålla skattepengarna för transportverksamheten i Sverige.
Det gör mig enormt upprörd att de som fått i uppdrag att styra vårt land inte tar sig tid att lyssna på oss som lever i denna (numera) kaotiska tillvaro. Istället skapar man regler och lagar som innebär att man helt utan vidare kan skicka ut ”böteslappar” på flera tusentals kronor – i vissa fall hundra tusentals kronor – till åkeriföretag som i de allra flesta fallen gör allt för att sköta sina företag enligt konstens alla regler. Detta samtidigt som man blundar för den organiserade, uppenbara kriminaliteten. Där läggs ärenden ner på löpande band.

Ring mig!

Vi kommer snart att börja undersöka hur intresset för en demonstration är bland våra medlemmar. För så här får det inte fortsätta. Hör av er om ni har idéer om hur vi kan och bör gå vidare för att lyfta fram våra åsikter. Ni når mig på telefon, 0735-16 20 01.
Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt fin inledning på sommaren. Tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Om artikeln

Publicerad: 2012-06-21 06:15
Kategori: Krönika
Taggar: Brott Malmby Transport