Ny vice ordförande i TIA

Så har det mesta av vår svenska sommar passerat, hittills har det varit en salig blandning av sol, regn, kyla, värme, glädje och ? tyvärr ? stor sorg för många...

Själv har jag haft glädjen att få uppleva bland annat Sweden Truck Meet i Anderstorp tidigare i juli. Riktigt kul och jag vill sända ett stort tack till arrangörerna Stefan och Micke och alla ni andra som gjorde träffen möjlig. Ni har alla gjort ett helt fantastiskt jobb. Det var en rejäl samling med fina lastbilar. Till alla som ställde ut vill jag bara säga hur imponerad jag är. Vilket enormt jobb ni lägger ner för att hålla era åk i så fint skick. Heder åt er!

Årsmötet

I samband med Sweden Truck Meet höll TIA sitt årsmöte. Ett möte som tyvärr inte blev så välbesökt som vi hade hoppats på. Vi funderar på hur vi ska göra för att få större uppslutning kring våra möten. Tips tar vi därför gärna emot!
På vår hemsida kan ni läsa om vad som sades och om vilka beslut som togs.
I stora drag kan jag berätta att vi nog är inne på rätt spår i vår verksamhet. Vi kommer alltså att fortsätta jobba för fler och större rabatter till våra medlemmar.
Vi ska även fortsätta vår envisa jakt på regering och myndigheter för att på så sätt belysa branschens problem så att alla seriösa aktörer förhoppningsvis ska kunna se fram emot ett bättre klimat i vår näring. Vi måste få bättre möjligheter att kunna driva vår transportverksamhet inom ramarna för lagar och regler.

Lämnar styrelsen

Jag vill nu passa på att meddela att vår vice ordförande Tommy Gårdhed efter snart tre år valt att lämna sin post. Vi skickar ett varmt tack till Tommy för allt arbete han har lagt ner i TIA. Dessbättre vet jag att vi alltid kan kontakta honom för att få hjälp och råd även i framtiden.
Tommys ersättare blir Anders Klason som vi alla ser fram emot ska axla posten med stort engagemang.
Hoppas att ni har möjlighet att besöka nästa lastbilsutställning som hålls på Mantorp den 26 – 27 augusti. Därefter har vi Gråbo Trophy att se fram emot, den 24 september. Själv har jag för avsikt att komma till Mantorp, dessvärre kan jag inte vara med på Gråbo i år.
Jag vill återigen påminna er om hur enkelt det är att anmäla misstänkt olaglig yrkesmässig trafik. Ni gör det säkrast via polisens hemsida, det betyder att er anmälan också blir diarieförd. Det är inte lika säkert om ni ringer in er anmälan.

Kondoleanser

På tal om sommar och poliser. Den här sommaren har burit med sig händelser som vi nog inte glömmer i första taget. Jag tänker så klart på det som hänt i vårt grannland Norge.
Vi inom TIA vill så här avslutningsvis, i all enkelhet, framföra vårt djupa deltagande i våra norska kollegors djupa sorg. Vi är många som tänker på er. En önskan vi har är att vi alla på något sätt ska gå mer enade ur den stora tragedin som inträffade för bara några veckor sedan. Även om många idag går igenom ett fruktansvärt och ofattbart sorgearbete?
Livet är skört. Tänk er därför lite extra för när ni kör omkring i era lastbilar. Tänk också på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Nisse Petersson
Ordförande, TIA

Om artikeln

Publicerad: 2011-08-12 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: