Europa kräver åtgärder

Jag hoppas att ni, precis som jag, har hunnit njuta av denna underbara tid på året. Själv tycker jag att den är alldeles för kort, men man får ju nöja sig med det lilla.
Vad gäller TIA:s arbete för branschen, kommer vi däremot inte att nöja oss förrän vi nått stora framgångar i de frågor som vi skickat till "maktens korridorer". Det gäller för oss att fortsätta belysa de problem som vi anser att vi har inom vägtransportbranschen.

Thomas Morell och vi inom TIA anser att vi måste få gehör för våra frågor. Och vi kräver svar!
Det möte som vi fick till stånd i Göteborg satte fart på en del diskussioner. Jag tänker närmast på att tv fick upp ögonen för vår situation, till exempel i ”Uppdrag Granskning” och ”Debatt”. Vi behöver absolut många fler Freddy Welle, som vågar säga hur illa det är ställt i vår bransch.
Ni som sitter hela dagarna och tänker på hur ni ska få det att gå runt, ni som försöker att hålla skenet uppe, jag tycker ni är förbaskat duktiga på allt ni gör. Ni är de verkliga hjältarna som ser till att hålla Sverige rullande.
Tänk om ni inom politiken, alltså ni som verkar göra allt för att slå omkull dessa yrkeskvinnor och -män, för en enda sekund hade funderat på vad ni egentligen håller på med.
Så som ni jobbar och beslutar kommer ni att se till så att vi, våra barn och kanske generationer framåt, som vill arbeta med seriös transportverksamhet, inte kommer att få den chansen. Möjligheten att få vara en viktig hörnsten i vårt lands infrastruktur. För ingen kan påstå annat än att transporter alltid kommer att behövas.

Är Nisse uppgiven?

Varför uttrycker jag mig så här negativt, undrar kanske vissa av er som läser? Börjar Nisse Petersson att tappa tron på vad han gör måhända?
Inte alls. Det kommer jag aldrig att göra, det lovar jag er. Men jag har fått en mängd samtal från kollegor, både i Sverige och från våra grannländer och även från länder i Centraleuropa, som är så trötta på att inget händer. Dessa kollegor vill att vi ska finna ut en lösning tillsammans. För, som sagt, det är inte bara här i Sverige som problemen finns.
Hur och vad vi kan göra, är något som diskuteras. Det är också viktigt att försöka sätta oss in i hur andra länders myndigheter och politiker resonerar. Men vad vi förstår inom TIA, måste det snart hända något positivt. För tålamodet börjar uppenbarligen att svikta hos många.

Kul på gång!

I skrivande stund ligger några roliga evenemang framför oss. Bland annat Skara Truckmeet, Trucks in Dalarna och Hästkraftens Dag i Viiby. När ni läser det här, befinner ni er kanske på Stockholm Truck Meet? Nu är det med andra ord full rulle på årets alla utställningar och evenemang och jag hoppas att ni får möjlighet att besöka åtminstone några av dem. Vem vet, kanske springer vi på varandra? I så fall hoppas jag att ni hojtar till!
Så, till nästa gång, ta det lugnt på vägarna. Tänk på att värmen kan göra dig trött och slö. Tänk också på att det alltid finns någon som väntar på dig…

Nisse Petersson

Om artikeln

Publicerad: 2011-05-20 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: