Tack till alla som mötte upp i Göteborg!

I skrivande stund är det snart slut på en dag som går till historien som en av de bästa i TIA:s historia. Jag menar då åtminstone det TIA där jag sitter med i styrelsen. Och det jag tänker på är utgången av vårt kombinerade informations- och diskussionsmöte i Göteborg den 5 mars.

Först vill jag ta tillfället i akt och tacka ordföranden i riksdagens trafikutskott Sten Bergheden (m) och den alltid lika engagerade Thomas Morell från Sveriges Åkeriföretag i Skaraborg för deras deltagande på mötet. Tack även till Sveriges Åkeriföretag i Västra Götaland med Hans Ljungberg och Pelle Lidberg i spetsen, för att ni ställde upp och hjälpte till med lokaler och fika. Och sist – men inte minst – vill jag tacka alla som kom och lyssnade samt ställde sakliga frågor, kom med synpunkter och på så sätt bidrog till detta oerhört konstruktiva och givande möte.

Även ett polisproblem

Det finns så mycket vi vill få fram till de styrande i Stockholm. Kanske det viktigaste av allt handlar om olagligt cabotage och problemen med utformningen och tillämpningen av kör- och vilotidsbestämmelserna. Detta är ju dessutom ett problem även för polisen, vilket vi fick ett ”kvitto” på då en trafikpolis bland åhörarna valde att resa sig upp och berätta för församlingen om sin syn på saken. Han tog då även upp problemen med att landets olika polisdistrikt inte har några bra verktyg för att kunna utföra ett effektivt polisjobb.
Kanske är det också just därför som vi yrkesförare upplever det som att lagar tolkas olika beroende på var i landet vi blir stoppade?

Mötet på FB

Mer om mötet står att läsa bland annat i det här numret av Proffs. Gå även in på vår hemsida och på vår grupp på Facebook. Tommy Gårdhed gjorde det möjligt att via just Facebook följa mötet i realtid.
Till er som av någon anledning inte kunde vara med i Göteborg vill jag säga att det kommer fler chanser. Om ungefär ett halvår kommer vi att ha ett uppföljande möte – och då hoppas jag att både gamla och nya mötesdeltagare dyker upp. Väl mött i Göteborg då igen!
Då kanske det är hög tid att åter debattera kraven på vinterdäck på tunga fordon? För det måste ju gå att få till samma tydliga regler som man har i vårt grannland Norge!

Utställningsdags!

Nu till något helt annat. Nu kommer våren och snart är det dags för lastbilsutställningar.
För några dagar sedan fick jag till exempel reda på att en ny utställning kommer att hållas i Skara. En utställning som arrangeras av Angelica Borst och som kommer att gå av stapeln den 30 april. Kul – och vi önskar dig lycka till, Angelica! Och vi kommer naturligtvis att vara där.
Därefter är det Hästkraftens Dag i Viiby. Denna hålls den 14 maj.
Utställningen på High Chaparral, det som tidigare hette HC Truck Meet, har både bytt namn och adress. Numera kallas utställningen Sweden Truck Meet och hålls istället på Anderstorp Raceway. I år är det den 9 juli som gäller.
Jaha, så var både den här dagen och min krönika slut. Ikväll kommer jag att gå och lägga mig med ett nöjt leende mina vänner. Till er som kör vill jag som vanligt säga: kör försiktigt – och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Nisse Petersson

Om artikeln

Publicerad: 2011-03-25 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: