Bli hörd – skriv på vårt upprop!

Hej på er alla!
Jag sitter just nu och smälter alla intryck från Gråbo Trophy. Jag kan bara konstatera att ni lyckades igen. Alla ni som jobbar hårt för att vi som besöker trophyn garanterat ska få en bra dag, ni är fantastiska!

Vädret var uppenbart inte med er men ändå kändes en värme i höstrusket. Grattis säger vi till Freddan som fick ta emot ungdomarnas och TIA:s pris. Och, givetvis, stort grattis även till alla ni andra som vann priser på Gråbo Trophy.

Anmäl skriftligt

Nu lite om det som sker i vår ”normala” vardag. Som ni säkert känner till har Thomas Morell, vd i Sveriges Åkeriföretag Skaraborg, sedan en tid tillbaka arbetat hårt för att försöka få rätsida på många misshälligheter inom vårt skrå. Detta har exempelvis hittills resulterat i att ett antal bilar som utfört olaglig cabotagetrafik har hindrats att fortsätta med sin verksamhet.
TIA har idag en bra dialog med Morell och detta ser vi som ett lysande tillfälle för oss att få hjälp med att föra fram våra frågor och synpunkter på svensk transportnäring till både regering och myndigheter.
Alla förare, åkare och andra med intresse och hjärta för vår bransch, uppmanas härmed att via polisens hemsida anmäla sådant som kan misstänkas vara olaglig cabotagetrafik. Anledningen att anmäla via hemsidan och inte per telefon är att myndigheten på så sätt tvingas att diarieföra varje enskild anmäla, något som i sin tur lär synas i statistiken och därmed synliggöra problemet på ett helt annat sätt jämfört med idag.

Upprop på gång

TIA kommer också att inom kort starta ett upprop som är tänkt att överlämnas till regeringens ministrar med ansvar för vägtransporter och konkurrensfrågor. Uppropet kommer att läggas ut i början av oktober och kommer därefter att finnas ute för påskrift i 3 – 4 veckor. Tanken är att sedan personligen överlämna listorna i Stockholm.
Vi menar att vi måste göra allt som står i vår makt för att rädda våra arbetstillfällen och därmed även de företag som idag kämpar i en ojämn kamp för att kunna överleva. Ju fler som skriver under uppropet desto större är chansen att våra ministrar lyssnar på oss.
De frågor som vi tidigare skickat till infrastrukturminister Åsa Torstensson, kommer vi att redovisa på vår hemsida och eventuellt också i ett senare nummer av Proffs. Men med tanke på den turbulens som är i regeringskorridorerna just nu, avvaktar vi för att se vad som händer. Förhoppningsvis utses en transportminister, för det kan vi väl vara överens om att en sådan behövs?

Nu kommer halkan

Jag hoppas att vi får tillfälle att ses längs vägarna. Kom i så fall fram och släng några ord med mig. Både ris och ros är välkommet! Det finner jag mycket uppfriskande.
Så till sist, ingen har väl kunnat undgå att vi just nu är på väg in i höstmörkret med allt vad detta innebär? Regn, kyla, förrädisk svarthalka och snö. Så ta det riktigt lugnt på vägarna och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Nisse Petersson

Om artikeln

Publicerad: 2010-10-22 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: