Många härliga möten på Elmia

Hej på er alla därute!
Jag har i skrivande stund precis kommit hem från Lastbil 2010 på Elmia, en mycket givande mässa på många sätt. Inte minst med tanke på TIA. Många nya kontakter knöts och jag fick flera härliga möten med gamla vänner. Jag tar härmed chansen att tacka alla er som bidrog till TIA:s framgångar på den fantastiska mässan. Och för alla glada tillrop över det arbete vi alla lägger ner i föreningen.

Belyser problem

Under mässdagarna fick vi till ett samarbete med Thomas Morell, vd för Sveriges Åkeriföretag i Skaraborg, gällande den otillåtna cabotagetrafiken som bedrivs i Sverige. Det kommer att krävas mycket och hårt arbete men i längden kommer det att vara värt all möda, det är jag helt säker på. Det är ju vår framtid, våra arbeten och våra företags vara eller inte vara vi pratar om, eller hur?
Det Thomas Morell och jag, i egenskap av ordförande, vill uppmana till är att polisanmäla alla transporter som ni misstänker kan vara olagliga. Läs mer om detta på sidan 7 i den här tidningen.
TIA och Thomas Morell kommer nu tillsammans att på alla sätt försöka belysa problemet på departementsnivå för att våra åklagare och poliser på så sätt ska kunna arbeta effektivare.

Fler fördelar

Mässan har också öppnat fler dörrar som i framtiden kan ge våra medlemmar fler rabattställen. Främst inom segmentet ”reservdelar och tillbehör”. Både för personbilar och lastbilar. Även ett stort försäkringsbolag har visat intresse för oss vilket kan betyda ytterligare fördelar.

Gråbo nästa

Nästa evenemang som står framför oss är Gråbo Trophy den 25 september. Ungefär när den här tidningen dimper ner i era brevlådor med andra ord. Ett gott råd är att ni beger er dit och kollar in alla snygga bilar. Kom till Proffs Vägredaktion på utställningsområdet. Och vill ni prata med mig, vilket jag ju hoppas, så ordnar vi självklart det.
Nu närmar sig hösten med stormsteg och med den, mörkare kvällar, med allt vad det innebär. Tänk på att ta det lugnt på vägarna, så hörs vi snart av igen.
Glöm inte heller bort att det alltid finns någon som väntar på dig!

Nisse Petersson
Ordförande

Om artikeln

Publicerad: 2010-09-24 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: