Och hur tänkte de rödgröna nu då?

Hej på er alla därute!
Sitter just nu hemma och försöker komma igång efter en trolig magåkomma. Många tankar snurrar i skallen och jag har under de senaste dagarna bland annat funderat på vad som ska ske efter valet i höst. Vad händer med vår bransch och hur kommer vi att påverkas av ett eventuellt regeringsskifte?

Det som de rödgröna presenterade om att återinföra kilometerskatten gör ju att man kan börja tvivla på om de egentligen har tänkt så mycket på konsekvenserna av en sådan skatt. Ännu större skattetryck på en redan skattetyngd bransch. Nu är det väl ändå dags att reagera på allvar och lyfta fram våra synpunkter och tyckanden, eller hur?
Vi i TIA kommer till en början att uttrycka vår oro i media, sända brev och mail till vedebörande politiska partier och se hur vi blir bemötta. Därefter får vi ta mått och steg.
Nu är det viktigare än någonsin att vi alla står enade och visar vår styrka. Vår bransch behövs för att hålla Sverige rullande.

Vägsträckan behövs

En annan fråga vi vill ställa till oppositionen är varför man vill ha en folkomröstning i Stockholm om ”Förbifart Stockholm”? Även om fordon som drivs med diesel eller bensin byts ut mot miljövänligare fordon, behövs denna vägsträcka. Det vet vi alla som någon gång tvingats tillbringa timmar i köerna runt vår huvudstad. En fullastad långtradare kan ju knappast lasta om till tunnelbanan för att ta sig förbi staden…

Tystnaden fortsätter

Men att föra en vettig dialog med politiker är inte det lättaste man kan syssla med. Vi har vid upprepade tillfällen försökt att få svar på ett antal frågor som vi skickat in skriftligt för länge sedan. Utan att man bemödat sig att besvara dem.
Med dagens teknik ska det ju inte behöva ta över 18 månader att få svar, mer än en tredjedels mandatperiod med andra ord.
Men vi ger oss inte. Vi fortsätter att trycka på.

Vi ses väl?

Nu till lite roligare saker. Våren har ju etablerat sig. Snart är det sommar och med den alla trevliga utställningar att besöka. För TIA:s och min egen del började det med Hästkraftens dag i Viby. Därefter väntar mängder med annat kul.
Ni som är medlemmar i TIA kan gå in på vår ”träffkalender” och kolla vad som händer. Och ni som saknar någon träff, kontakta Tommy Gårdhed så ser han till att det kommer in på vår sida.
Jag hoppas att vi kan ses åtminstone på något kul branschevenemang.
Och när ni är ute kör – tänk på att det finns alltid någon som väntar på dig!

Hälsningar
Nisse

Om artikeln

Publicerad: 2010-05-21 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: