Nu lägger vi ner!

Det är med viss sorgsenhet som jag skriver denna krönika. Inte för att det är tråkigt utan tvärtom är det roligt att fundera ut ett ämne och utveckla mina tankar kring det. Inte minst är det kul att få reaktioner från er läsare. Ni skickar mig både ris och ros för mina åsikter men alltid med engagemang.

Fast nu är det slut. Detta är min sista krönika i Proffs inom överskådlig tid, därav sorgsenheten. Tanken är att jag ska fokusera ännu mer på QIII:s kärnverksamhet. Även där är målet i och för sig också att lägga ner. Det är inte så dystert som det låter utan en mycket positiv prognos.

Lägga ner Q3?

Visionen är att allt går framåt och att transportköpare om några år ställer så höga krav på kvalitet vid tunga vägtransporter att QIII inte längre behövs. Det är förhoppningsvis inte så otroligt som det låter. Utvecklingen går med blixtens hastighet. Det är lätt att känna att man står och stampar på samma fläck. Därför tog jag mig en ordentlig funderare på vad som hänt sedan QIII startade sin verksamhet för fem år sedan. Vi var först med att lägga ansvaret för transporternas kvalitet på transportköpare, istället för att peka ut förare och åkerier som syndare vilket alla tidigare gjort. Då var det inte så många som trodde att QIII skulle bli mer än ett fjuttigt slag i luften. Vi är ju ingen myndighet och har inga möjligheter att bestraffa aktörer. När vi dessutom la upp en strategi som innebar att vi alltid skulle lyfta fram positiva exempel och inte prata om de negativa, tyckte många att vi spelade bort vårt bästa kort.

Påverkar 20 procent

Nu, fem år senare, kan vi konstatera att vi i positiv bemärkelse påverkat 20 procent av marknaden för tunga vägtransporter. De flesta aktörer i branschen känner till QIII och vad vi står för. Många använder vårt upphandlingsverktyg. Jag vågar dessutom påstå att inget annat evenemang samlar så många privata transportköpare som QIII-dagen. Det är en lång och häftig resa från där vi var! Det går inte att veta vad som händer i framtiden, men med hårt arbete, tur och vilja att utvecklas finns det gott hopp om att läggas ner. I så fall lovar jag att skriva en slutgiltig krönika i Proffs. Till dess kära vänner: ha ett underbart liv.

Lasse Holm Verksamhetschef QIII
…som för övrigt inte är bjuden på kungligt bröllop i sommar trots att det är så många namn på listan…

Redaktionen kommenterar:

Vi på tidningen Proffs vill passa på att rikta vårt varma tack till dig Lasse för allt det härligt hjärtliga engagemang som du lagt ner på oss och våra läsare.

Vi önskar dig och QIII all lycka i framtiden!

Göran Rosengren
Chefredaktör

Om artikeln

Publicerad: 2010-04-23 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: