Vandaler spär på vinterproblemen

Som ni alla vet är det lätt att låta tankarna flyga iväg när man sitter och kör. Själv har jag funderat över en hel del den här veckan. En vecka då jag även har fått uppleva det värsta snöovädret i mitt yrkesverksamma liv. Snö och blåst som inte verkade vilja ta slut.

Visst är det märkligt när man hör SMHI gå ut med klass 1- och 2-varningar och att man sedan kan köra över 20 mil utan att möta ett enda snöröjningsfordon. Då börjar man verkligen fundera på vad som skett med väghållningen!, Anser man att det är för dyrt att skicka ut plogbilarna i ett ”tidigt” skede? Jag undrar vad det här har kostat oss skattebetalare i form av skador vid olyckor, både på personer och på fordon.
Var har det förebyggande arbetet tagit vägen?

Vadå respekt?

En annan sak som slagit mig i omgångar är den avsaknad av respekt som präglar dagens trafik. Åtminstone jag är uppfostrad till att vi ska respektera varandra och andras ägodelar.
Det händer allt för ofta att vi som ligger ute och kör hela veckorna, möts av vandaliserade och därmed avstängda toaletter, duschar och andra faciliteter. Eller då man kommer till ett tankställe och ska rengöra rutor och speglar. Ofta finner man att tvättborstarna är borta eller förstörda och jag har full förståelse för att mackägaren till slut inte sätter dit nya prylar. Man kan ju förstå att det kostar en hel del.
Det förekommer också att det tvättas hela hytter (och även andra delar av fordonen) med de borstar som av någon anledning råkar finnas på macken. Att försöka göra rent sina rutor med en borste som någon nyligen använt till att tvätta av dieseltanken med, blir inte speciellt bra.
När vi ser någon som använder mackens faciliteter på fel sätt hoppas jag att vi visar civilkurage och säger ifrån!

Starka tillsammans

Nu över till några betydligt roligare saker att skriva om.
De allra flesta som varit medlemmar under 2009 har valt att hänga på även i år. Genom att visa sammanhållning ger vi tillsammans TIA styrkan att driva viktiga frågor i högre instanser. Vi får helt enkelt mer kraft att förbättra allas vår vardag.
Ni som har idéer om hur vi kan arbeta effektivare och som kanske har förslag på viktiga ämnen som vi bör driva ska absolut ta kontakt med oss.
Nu ska jag åter göra mig färdig att bege mig ut på vägarna igen. I skrivande stund, ännu en vecka med snö och blåst sägs det. Var sjutton är våren?
Men det sägs ju att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Våren kommer, var så säkra.
Tills vi hörs nästa gång – ha det bra och ta det lugnt. Och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig…

10-4
Nisse

Om artikeln

Publicerad: 2010-03-26 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: