Jag känner mig så positiv!

För tillfället är jag inne i ett positivt flöde. Det finns konkreta anledningar till detta men mest handlar det om en glad känsla.

Det började med QIII-dagen den 10 februari. Då blev det så tydligt vilken kraft och vilja till förbättring som finns i transportvärlden. Det krävs förstås mer kunskap, fler goda exempel och kanske även ändrad lagstiftning. Fast just den dagen kändes världen god eftersom föredragshållare, deltagare och pristagare alla strävar efter att göra branschen lite bättre. Dessutom var jag inte så lite stolt över att locka så många privata transportköpare till en heldag om kvalitet i tunga vägtransporter – jag vet inget annat evenemang som lockar dem i den utsträckningen.

Panik uppstår

Sen var det en annan händelse som fick mig att känna optimism inför mänskligheten och samhället. Min kompis hade hämtat en ny, dyr bärbar dator för hemforsling till sonen. Av okänd anledning glömmer han datorn på busshållplatsen. Där står den i sin fina kartong, på sittbänken på en busshållplats mitt i Stockholm en torsdagskväll. När kompisen i vild panik tar en taxi tillbaka finner han en ödsligt tom sittbänk. Förtvivlad tvingas han berätta för sonen att pappa tyvärr har slarvat bort datorn. När han lugnat ner sig mejlar han polisen, helt utan hopp om att någonsin återse datorn.

En ärlig Björn

En timme senare ringer polisen och meddelar att en person har anmält ett busshållplatsfynd av en likadan dator som min kompis har anmält förlorad. Upphittaren är en helt vanlig Björn som enligt min kompis inte såg påfallande rik ut. Tvärtom såg det ut som om han skulle uppskatta några tusenlappar extra. Ändå sålde han inte datorn. Att polisen en ganska sen torsdagskväll kollar mejlen, matchar förlorade saker mot upphittade och genast kontaktar slarviga medborgare, gör ju också att man känner sig tacksam. För att inte tala om kompisens son som nu strålar av den speciella stjärnglans som bara ett riktigt bra dataspel kan framkalla. Ja, inget direkt omvälvande har alltså inträffat i min tillvaro men jag hoppas att den här känslan av positiv kraft håller i sig länge.

Lasse Holm
Verksamhetschef QIII
…som för övrigt undrar om man finns på riktigt om man inte har en blogg?

Om artikeln

Publicerad: 2010-03-26 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: