Nu går jag till gymmet – om det inte vore för?

Nästan varje dag har jag möten med människor jag inte känner. Jag vill övertyga dem om att det är bättre att köpa vägtransporter med hög kvalitet, än transporter som bara är snabba och billiga. En situation där jag helt enkelt säljer en idé.

Då är det skönt att ge ett gott första intryck, att känna sig pigg, snygg och vältränad. Därför har jag bestämt att jag ska träna varannan dag. Det funkar bra. Förutom att det ofta kommer saker emellan. Tvätt, exempelvis. Vi måste ju ha rena kläder och tyvärr blir det ofta tvätt en ”träningsdag”. Ibland är det ett mycket intressant program på tv som kommer emellan. Föräldramöten, dem kan man inte heller hoppa över.

Inte bra…

Annars funkar det bra som sagt, med träningen. Den är ett rent nöje faktiskt, inte minst med tanke på hur pigg och stark man känner sig efteråt. Dessvärre då att man ofta känner sig lite krasslig, kanske har begynnande halsont, och då är det inte bra att träna. Ibland är man bara för trött. Ibland har man oturligt nog tagit ett glas vin till middagen och då funkar det inte heller.
Jag reser mycket i jobbet och försöker då att träna på de hotellgym som ofta finns, när jag inte har glömt träningskläderna hemma förstås.
När inget av detta har hänt så älskar jag att träna – känslan av att ta ut sig och anstränga musklerna till det yttersta är oslagbar!

Äta bör man

Så synd att jag ibland vrickar foten så att jag inte vågar belasta den med träningsvikter och därför inte kan gå på gymmet. Eller så har jag någon muskelsträckning. Barnen kan behöva hjälp med läxorna också, precis när jag skulle träna. Ibland måste jag bara vara hemma och se en film och ha lite mys med min flickvän. Hon älskar att träna och pushar mig också vilket får min träning att fungera ännu lite bättre. Förutom när jag absolut inte hinner eftersom jag måste städa. Eller jobba – ibland måste jag läsa en rapport och ibland kommer jag hem sent. Gymmet har i och för sig öppet till klockan tio på kvällen på vardagarna men då känns det för sent. Tidigare på kvällen är jag ofta för mätt efter middagen för att det ska funka att träna.
Gymmet öppnar halv sju på morgonen men då är det för mörkt och ruggigt så här års. Tyvärr.
Annars funkar det bra med träningen. Tror jag, det var ett tag sen jag var där.

Lasse Holm
Verksamhetschef QIII
…som för övrigt önskar alla Proffs-läsare en riktigt god och gnistrande jul…

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-12-18 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: