Både säkert och gratis på Brändåsen – för TIA-medlemmar

Hej på er därute i höstmörkret!
Ja nu sitter vi här i stugorna och kurar i skymningsljuset och tänker tillbaks på den sommar som varit. Vädret var bra i början men mot slutet kunde det förvisso varit lite bättre. Men summerar man, så får sommaren klart godkänt - precis som utvecklingen för TIA. Både med tanke på tillströmningen av nya medlemmar och rabattställen.

Svaren på de frågor vi skickat till regeringen, lyser med sin frånvaro. Men jag kan lova att TIA numera är välkänt hos infrastrukturministern Åsa Torstenssons sekreterare. Och svaren kommer – var så säkra!

Om helgvila

Vad gäller frågorna om helg-vilotider, försöker vi nu få ett enhetligt svar från rätt instanser, såsom Polis och Transportstyrelse. Det är som vanligt fråga om en svårtolkad skrivelse vi har att göra med. Man skulle vilja att dem som stiftar lagar och paragrafer kunde göra detta på ett sådant sätt att det inte kan misstolkas. Varför ska det vara så svårt?

Tufft för tjejer

Många har ringt och berättat att det fortfarande är svårt för kvinnliga yrkesförare att få anställning i åkerier. Just av den anledningen, att de är tjejer! Personligen anser jag att detta är beklämmande. Det har ju inte med könet att göra hur duktig du är på ditt jobb – det kan bara mätas i kompetens och kvalifikation. Eller hur?
Det råd jag ger till er som råkar ut för dylika problem är att ni står på er. Prata med era arbetskamrater och se till att få stöd hos vänner och kamrater. Ni får också mycket gärna vända er till oss på TIA. Vi kan inte gå in och ta en diskussion med arbetsgivare men vi kan förhoppningsvis vara ett stöd och en ventil, så ni åtminstone kan få prata om er situation.
Gå också gärna in på Proffs systersajt på nätet, www.queenoftheroad.se, och gör era röster hörda!

Säker parkering

Nu vill vi ta tillfället i akt och slå ett slag för säkra parkeringsplatser. Nu är nämligen Brändåsens parkering (väster om Kumla) öppen – och som TIA-medlem kan ni stå där helt kostnadsfritt över natten. Ni står då säkert innanför staket och grindar, ni har tillgång till fri dusch, kaffe- och matservering och har dessutom 10 procents rabatt på dagens rätt.
Så ta tillfället och prova på denna jättefina anläggning!

Valtider

Nu närmar det sig slutet på året och vi ser fram mot ett nytt givande 2010. Vi känner oss taggade och det kommer att bli ett intressant år med bland annat riksdagsval. För egen del anser jag att detta val blir ett av de viktigaste vi haft på många år.
Vi kommer att formulera specifika branschfrågor till varje parti. Vi hoppas då att viljan att svara är större än vad vi hittills fått erfara.
Nu, så här i slutet av min lilla krönika vill jag bara i all välmening påminna er om att vintern är på gång. Som ni vet, kommer det att ta lite längre tid att komma fram till resmålet. Kör därför försiktigt och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig!

Nisse
Ordförande

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-11-20 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: