Jag kan konstatera att gänget i Gråbo har lyckats igen

Hej på er i höstmörkret!
Ja, nu har hösten kommit och det har blivit både mörkare och kyligare. Därför ska jag försöka att liva upp stämningen med några trevliga meddelanden från oss på TIA.

När jag nu sitter och skriver det här har jag nyss kommit hem från en mycket trevlig tillställning. Gråbo Trophy. Jag kan konstatera att gänget i Gråbo har lyckats igen.
Vi var som vanligt ute för att utöka TIA:s medlemslista, och vi fick glädjande nog in ett antal nya medlemmar – plus ytterligare ett antal som visade ett tydligt intresse för vår förening.
Till min hjälp hade jag Sabina och ”Trollet” (Elisabeth Johnsson). Tack tjejer för ert engagemang, det är guld värt!
Jag och ”Trollet” fick även den stora äran att bedöma utställda lastbilar i klassen ”Dragbil -07”, där 26 bilar fanns att granska. Att bedöma dessa fordon fann både jag och ”Trollet” vara mycket svårt, då det var en klass med mycket hög kvalitet – och ytterst jämn dessutom. Först efter cirka 4 timmars vandrande kunde vi utse en segrare.

Ny klass

Till årets Trophy hade det instiftats en ny bedömningsklass, ”Den nya generationens Proffsmedarbetare”. Idén kläcktes av Sabina och ”Trollet” och tidningen Proffs tände direkt på detta. Namnet på klassen syftar till att det på ort och ställe valdes ut två unga grabbar som fick tillfälle att berätta vilken bil de tyckte mest om – och varför.
Vinnare i klassen blev Tommy Nilsson. Nej inte han som sjunger, utan Tommy med bilen med motiv från ”Smokey and The Bandit”. Även om ”vår Tommy” först inte ville sjunga, släppte detta motstånd när han även kammade hem förstapriset i ”Public Choise”. Tommy tog då ton till ledmotivet ur nyss nämnda film.
En fin ”buckla”, ett års fritt medlemskap i TIA samt en massa fina tröjor från TIA och Proffs fick resa med Tommy hem till Sjövik. Grattis, Tommy!

Vårturné med Proffs

Även om det ännu inte har hunnit bli vinter, planerar TIA och Proffs redan för en vårturné som vi hoppas ska kunna gå av stapeln nästa år. Representanter från TIA, Proffs och Queen of the Road (queenoftheroad.se), kommer att göra en resa genom Sverige på jakt efter nya medlemmar, prenumeranter – och givetvis många reportage. Mer om detta lite senare.

Om veckovila

Nu till en helt annan fråga. Vi har märkt att det har kommit igång diskussioner om huruvida man får hålla sin veckovila i lastbilen eller ej. Jag har personligen varit i kontakt med polis och inspektörer på vägverket och dessutom fått lagtexten i min hand. Nu ska texten analyseras, något som bland annat kommer att ske i samarbete med Proffs. Vi hoppas att vi kan redovisa en exakt förklaring till hur lagen ska tolkas i nästa nummer av Proffs – och även på TIA:s hemsida naturligtvis. För det handlar som vanligt om ”tolkningar”.
Tänk nu på att vi närmar oss den tid på året då man måste vara extra uppmärksam på vägtemperaturen. Det är lätt att få obehagliga överraskningar när våta vägar plötsligt blir till skridskobanor.
Så kör försiktigt därute och tänk på att det finns alltid någon som väntar på dig…

Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-10-23 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: