På vägar och i stugor

Hej på er på vägar och i stugor!
Nu är det åter dags för några ord från oss på TIA. Själv sitter jag just nu och försöker smälta alla upplevelser och intryck från Mantorp. Det blev en bra helg tyckte vi alla som var där. Mycket att se på, många olika evenemang och vädret var fint, åtminstone hela lördagen.
Vi i TIA fick bra respons och lyckades värva cirka 30 nya medlemmar. Vi etablerade även nya kontakter som kan komma väl till pass i eventuella framtida projekt.

Vi vill självklart också ta tillfället i akt och gratulera alla pristagarna i de tävlingar som avgjordes på plats i Mantorp. Vilket jobb ni lägger ner, era bilar håller mycket hög klass! Till er som av någon anledning inte var där säger bara – försök att åka dit nästa gång. Det är sannerligen värt att vika en eller två dagar för detta. Tro mig!
Nästa gång vi syns ute på fältet är i samband med Gråbo Trophy den 26 september. Väl möt där allihop!

Ny shop på gång

Nu till lite allmän rapportering från oss i TIA. Det är inte bara Mantorp som blev lyckad. Hela sommaren har varit full av framgångsrika evenemang för vår del. Vi har fått mängder med nya medlemmar och kontakter. ”Vår” Tommy har till exempel gjort ännu ett kanonjobb och nu, tillsammans med en av våra medlemmar, fått igång ett samarbete med en ny webbshop. Härligt jobbat!
I skrivande stund är det dock svårt att säga exakt när shopen startar, men det lär blir snart.
”Safety Parken” i Brändåsen är nu asfalterad och kommer att öppnas i september. Där parkerar ni som är medlemmar gratis. Ni har även tillgång till fri dusch samt rabatt på maten. Det är ett toppenställe vill jag lova. Bra personal och fin miljö.
Vi har nu också varit i kontakt med Laganrasta och försöker även där få fram ett liknande avtal, då man även där funderar på att bygga en säkerhetsparkering.
Landets norra del håller vi också på att få rejäl fart på. Eller rättare sagt, det är Roger och Ida som vi ska tacka för det. Det ramlar in rapporter om nya rabattställen (mat, skyltar och dylikt). Det kommer också att serveras kaffe på ett bra ställe utanför Umeå har jag fått rapport om, så håll utkik efter detta ni som kör där uppe.

DataChassi

För egen del har jag lagt mycket tid på att försöka spåra och sätta fart på det där brevet ni tidigare kunnat läsa om här i vår Proffs-spalt. Jag har ringt till regeringshuset flera gånger och blivit lovad att folk ska ta kontakt och ta tag i detta. Men hela tiden skylls det på semestrar och ordförandeskap i EU – och att folk har så mycket att göra.
Personligen tror jag att det kanske var lite för svåra frågor att svara på. Tanken är att inom kort publicera både frågor och svar, så fort man bemödat sig att svara oss. Vi kommer då även att sända iväg breven till alla partierna i riksdagen. Inte förr.
Vi har även fått igång ett positivt samarbete med DataChassi i Jönköping. Där håller man på att ta fram ett larm till lastbilar och släp. Larmet registrerar personer som närmar sig fordonet så att inbrott och/eller förstörelse blir svårare.
Vi ska försöka ställa upp och ge företaget så mycket information och tips till detta som möjligt. Jag tror bestämt att vi kan få stor nytta av dessa hjälpmedel för att på så sätt få en lugnare tillvaro när vi håller våra raster och dygnsvilor.
Som ni kan se, händer det en hel del hela tiden. Men som någon vis man sa, ”Rom byggdes inte på en dag” – och det kan vi absolut förstå. Men det är bättre att få en stabil grund att stå på. Det får helt enkelt ta sin tid att bygga upp TIA.

Tänker på Peters anhöriga

Jag vill till sist tacka er som sände pengar till blommor till vår bortgångne vän och kamrat Peter Lindgrens begravning. Jag var själv närvarande vid begravningsakten i Borgs kyrka, söder om Norrköping. Det blev en mycket fin och ljus akt och vi sänder alla våra tankar till hans nära och kära.
Avslutningsvis – Och som vanligt – ta det lugnt i trafiken och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dej.

Vi hörs!
Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-09-25 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: