TIA informerar

Hej på er!
Sommaren inleddes med ett par veckors riktig värme. Riktigt fint, eller hur?
På tal om fin tid. Lastbilsutställningen på High Chaparral blev väldigt lyckad för TIA:s del. Många besökte vår monter, vilket resulterade i cirka 25 nya medlemmar. Det fanns dessutom många fina lastbilar att titta på (jag tror det var 237 utställda fordon).

Vår vice ordförande Tommy lyckades under denna dag knyta ytterligare 3-4 rabattställen till våra medlemmar.
Jag måste naturligtvis ta tillfället i akt och tacka Stefan och hans arrangörskollegor för ett mycket bra evenemang!

Många frågor

Det som jag personligen tar med mej från den här dagen är alla frågor om bland annat oron för att förlora våra jobb till utländska förare/åkerier, varför vi startat TIA igen och den ständiga frågan varför polisen tycks arbeta emot oss.
Vi fick även frågor som handlade om hur vi ställer oss till att införa euron här i Sverige.
Jag kan ju bara svara för min egen del. Personligen anser jag att vi ska behålla vår egen valuta. Då tror jag att vi får behålla arbetstillfällen inom många av våra yrken, såsom till exempel turism-, handels-, transport-, fordons-, och verkstadsbranschen.
Jag ser alltså inte någon större nytta med att införa euron. Vi har inte sett att detta har hjälpt till att stärka dom länders ekonomi där den redan har införts.
Hur blir det i Sverige med turismen? Tänk på alla som kommer hit på sin semester. Med euron kommer det att bli dyrt för dem. Kommer man att fortsätta komma hit då?
Som sagt, detta är min egen uppfattning. En del av er anser kanske jag är bakåtsträvare. Må så vara. Men allt med EU har väl inte varit så bra som man sagt, tycker jag.

Inget svar

Som ni nog känner till vid det här laget så har TIA sänt ett brev med ett antal frågor till regeringen. Det har nu gått över två månader och fortfarande har vi inte fått något svar. Vad gör man då? Man ringer upp och ställer frågan: ”varför inget svar?”.
Och vad tror ni man svarar på det?
Först får vi höra att man inte har fått något brev från oss, med uppmaningen att sända ett nytt.
Förvånad? Ja, jag blev i alla fall det. Och irriterad!
Men ganska snart fick jag ett samtal från ministerns sekreterare som bad om ursäkt för att hon hade lagt brevet åt sidan. Vi hade ju även framfört önskemål om ett möte i brevet och då hamnade det tydligen i en annan hög.
Men nu har jag i alla fall fått ett muntligt löfte om ett snabbt svar på våra frågor. Mötet kommer däremot senare. Sverige är ju just nu ordförandeland i EU och då är det svårt att ta sig tid att behandla våra frågor…
Men som jag sagt, i god tid före mötet kommer vi att skicka våra frågor till samtliga partier i Sveriges riksdag. Även till dem som försöker komma in i riksdagen.

Strul i shopen

Vår webbshop har stött på nya problem och just nu jobbas det för fullt med att etablera samarbete med ett nytt företag som vill ta över shopen. Men i skrivande stund är det semestertider – så ha förtröstan.
Jag vill än en gång tacka vår webmaster Martin för ett mycket bra arbete med vår hemsida
Avslutningsvis hoppas jag att ni har haft – eller kommer att ha – en riktigt skön semester. Ta det lugnt i trafiken och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dej.

Vi hörs!
Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: