Sol och värme är här

Hej på er!
Nu har våren kommit på allvar med sol och värme. Här hos oss på TIA rullar det på. Jo, det är väl lite gnissel här och där - men med lite smörja (arbete) ska det säkert lösa sig. Vi som jobbar aktivt inom TIA har ju som bekant även heltidsarbeten att sköta. Men, som sagt, vi försöker lösa de problem som uppstår. Vår shop på internet har nu kommit igång. Den funkar fint. Ta gärna en titt i butiken och kolla vad som finns. Säkert kan vi fresta dig med något.

TIA på turné

Vi kommer att finnas representerade på olika lastbilsevenemang under året. Bland annat var vi med under Hästkraftens dag i Viby. Anders och Peter fanns på plats, själv kunde jag tyvärr inte närvara eftersom min familj ville ha mig på hemmaplan den aktuella helgen. ”Vår” Tommy kommer att befinna sig i Danmark den 30/5 – 1/6 under Stevns Truckshow i Lydeslev.

Vi kommer att närvara på High Chaparral och Mantorp också, plus några andra platser. Ser ni oss så kom gärna fram och prata en stund.

Likhet inför lagen

Nu några ord om polisens kontroller, något som ofta leder till många och långa diskussioner bland oss yrkesförare. För nu har det tydligen hänt igen – några få minuter för lång körtid eller för kort rast under en vecka – och det blir böter. Var finns det som kallas för sunt förnuft hos våra övervakande och lagstadgande myndigheter? Irritationen ökar dessutom när man ser hur många fordon från gamla öst som rullar på vägarna utan att ens ha bandat sina lass – och som inte heller följer bestämmelserna om kör- o vilotider. När ska man ta krafttag mot dem? Vi har ju naturligtvis även ”nordbor” som bär sig mycket dumt åt, till exempel med fylleri och smuggling men vi måste ju alla bli lika behandlade, eller hur?

Sund konkurrens

Alla olagligheter tar vi inom TIA bestämt avstånd ifrån. Det finns inga ursäkter för dessa typer av handlingar – oavsett nationalitet på förare och fordon. Alltså måste även de fordon som bär registreringsskyltar från gamla öststater kontrolleras och lagföras på samma villkor som de som hör hemma i norden och i övriga Europa. Vi anser att det finns en hel del att göra i det ämnet.

Vår bestämda målsättning är att lyfta dessa frågor till högsta instans. TIA är inte emot konkurrens men den måste vara sund och bedrivas på lika villkor.

Nu säger jag hejdå och kör försiktigt. Tänk på att någon väntar på dig.
Hoppas att vi hörs och ses i sommar!

Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-05-22 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: