Vårkrönika

Sitter hemma och tycker att det verkar som att börjar bli vår nu. Ganska behagligt på dagarna men än så länge kallt nattetid. Jag vill ta tillfället i akt och säga vad jag personligen tycker angående Frode Laursen-ärendet. Och det kan jag sammanfatta ungefär med orden, "har vi regler ska de följas". Och sedan kan man ju fråga sig varför inte regeringen gör något? Saknar den helt handlingskraft eller vad beror det på.

Styrelsen i TIA sänder inom kort ett brev till regeringen, men även till oppositionspartierna, där vi ställer ett antal frågor som rör vår bransch. Bland annat om vad man har för avsikt att göra med cabotage-problematiken. Dessa frågor kommer ni att kunna läsa här i Proffs inom kort. Förhoppningsvis har vi då även fått svaren.

Restaurangchansen

Nu några ord om vår stundande årsfest den 25 juli vid Motell Väst-Göte. Vi ser verkligen fram emot att få träffa så många av er som möjligt då. Vi hoppas på fint väder, mycket folk, god mat och dryck samt god stämning.
Ni som har varit inne på vår hemsida ser att det snart kommer en webshop, där ni kan beställa fin-fina grejor.
Där finns också något som heter restaurangchansen. Den kostar 200 kronor men jag lovar er, ni får tillbaka pengarna många gånger om. Till exempel genom 50 procents rabatt på restauranger, biltvättar och kaféer. Som sagt, läs mer om detta på vår hemsida (tiasverige.com).

Nitiska poliser

På tal om vår hemsida. Vi har haft lite problem med den, men jag har blivit lovad att den snart är i full gång. Jag hoppas att ni har överseende med detta. Vi som jobbar aktivt inom TIA jobbar ju även fulltid med våra ordinarie förvärvsarbeten.
Nu tillbaka till det jag började med, regler och lagar. Jag har ofta fått höra om att polisen ”slår ner” på småsaker hos oss chaufförer. Nu vet jag att det stämmer. Jag åkte hemifrån en söndag och skulle köra till Perstorp. När jag hade kört i cirka 25 minuter blev jag stoppad strax norr Alingsås. Givetvis trodde jag att allt var i sin ordning, men se, jag hade varit ”mänsklig” och glömt en sak. Mitt namn på färdskrivarbladet. Det resulterade bland annat i 3 000 kronor i böter.

”Hellre fria än fälla”

Vi som håller på med chaufförsyrket känner oss förföljda. Och inte undra på det. Jag skulle vilja att det som heter ”ha överseende” kunde tillämpas lite mer av ordningsmakten. Nu menar jag inte att polisen ska se genom fingrarna hela tiden men ett namn, en vimpel eller fel färg på positionslyset? Man borde väl kunna få en chans att rätta till felen, men det går inte. Därmed inte sagt att alla poliser är nitiska, det finns väldigt många som hellre ger en varning istället för böter. Men en del har nog inte hört uttrycket ”hellre fria än fälla”.
Nu får jag hoppas att vi går en underbar vår tillmötes. Kör försiktigt – och glöm inte – det finns alltid någon som väntar på dig…

Nisse

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-04-24 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: