Jag blev gasad och bestulen

Nu är jag här igen. Det har varit lite stressigt på senare tid med både negativa och positiva händelser runt mig och TIA.

Jag börjar med att berätta om det negativa.
Vid min nattvila mellan torsdag och fredag i vecka 5 blev jag utsatt för inbrott i min trailer. Förövarna sprutade in gas i min hytt och gav sig därefter in i trailern för att roffa åt sig.
Detta hände på Sandsjöbacka vid Kungsbacka. Jag har tillbringat många nätter där och aldrig har jag råkat ut för något liknande.
Händelsen har inneburit att jag tvingats att ta det ganska lugnt ett tag. Jag har haft svårt att sova, jag har varit arg, frustrerad och irriterad och många gånger funderat på vart vårt samhälle är på väg.

Det goda

Men händelsen har haft det goda med sig att jag nu har skapat flera goda kontakter med företag som sysslar med olika typer av larm (gas, överfall och stöld). Jag kommer tillsammans med andra aktiva personer inom TIA att försöka utarbeta förslag på bra lösningar för att alla ska kunna känna sig säkrare vid rast och vila i tjänsten.
En annan positiv sak är att TIA nu har fått igång ett samarbete med telefonoperatören 3. Vice ordförande, Tommy Gårdhed, har framgångsrikt jobbat för att öka antalet förmåner för TIA:s medlemmar samt att han också fortlöpande sonderar marknaden efter bra prylar till bra priser att sälja till föreningens medlemmar. Håll därför koll på TIA:s hemsida, www.tiasverige.com. Där berättar vi mer om dessa förmåner.

Det här är Nisse

I min förra spalt här i Proffs lovade jag att presentera oss som sitter i styrelsen och de eldsjälar som jobbar inom TIA. Den här gången får ni hålla tillgodo med mig.
Jag är 51 år, tvåbarnspappa och bor i Vedum i Vara kommun, som ligger i Västra Götaland.
Jag arbetar med att dra trailers mellan Danmark och Sverige och har jobbat som yrkesförare allt sedan jag fyllde 19 år.
Jag har även varit medlem i ”gamla TIA” och har saknat denna förening i många år. Min förhoppning är att denna nystart kan bli något som håller och finns kvar i många år, för det behövs verkligen en förening som kan framföra yrkesförarnas frågor och problem på vårt eget ”språk”.
Vi blir hela tiden fler medlemmar, men vi vill givetvis bli ännu fler! Ju fler desto starkare blir vi.
Jag återkommer så ofta jag hinner här i min spalt i PROFFS. Tills nästa gång vill jag att ni tar det lugnt på vägarna. Snart kommer våren och då går allt mycket lättare!

Nisse Petersson
ordförande

 

Om artikeln

Publicerad: 2009-02-27 00:00
Kategori: Krönika
Taggar: